-->

8 snelle tips over hoe u voor uw laptop

moet zorgen Niets is frustrerender dan problemen met uw laptop. Trage prestaties, schijnbaar willekeurige uitschakelingen en het gevreesde 'blauwe scherm van de dood' ... er is een lange lijst met manieren waarop uw laptop uw dag kan verpesten. Om de kans op dergelijke problemen te minimaliseren, is het erg belangrijk dat u goed voor uw laptop zorgt, vanaf het moment dat u deze mee naar huis neemt.

Laptop Onderhoud is echter niet altijd eenvoudig - het is een gevoelige machine en u moet echt zeker zijn van wat u zowel op het gebied van hardware als software doet. Slechte reinigingstechnieken of het niet bijwerken van uw software kan op de lange termijn tot grote problemen leiden. Evenzo kunnen slecht onderhoud en gebruik zijn tol eisen voor de algehele prestaties van uw laptop.

Volg echter het onderstaande advies en u verkleint het risico dat u in de toekomst met de meeste laptop problemen te maken krijgt aanzienlijk.

Nr. 1 Volg de juiste zorg voor
de batterij De batterij is absoluut essentieel voor de goede gezondheid van uw laptop. Omdat het aan het zicht is onttrokken, lijkt het misschien moeilijk om de batterij te beschadigen, maar er zijn in feite risico's bij elke keer dat u uw laptop inschakelt. Misschien is het belangrijkste om te onthouden niet om uw batterij volledig te laten leeglopen. De levensduur van een batterij wordt drastisch verkort als deze voortdurend wordt leeggemaakt en vervolgens opnieuw wordt opgeladen. In het ideale geval zou u moeten overwegen om op te laden zodra deze ongeveer 40% bereikt. Het is ook belangrijk om extreme temperaturen te voorkomen, vooral oververhitting. Gebruik uw laptop niet op zachte oppervlakken - stof en stofdeeltjes zorgen er uiteindelijk voor dat de ventilator niet goed werkt en dat uw laptop oververhit raakt. Dit beschadigt de batterij en kan ook het moederbord vernietigen.

No.2 Eten, drinken en huisdieren
Deze drie dingen passen gewoon niet goed bij laptops. Morsen is duidelijk een reële bedreiging, dus houd drankjes en soepen uit de buurt van je computer, omdat je in het ergste geval al je gegevens kunt verliezen en een nieuwe laptop moet kopen. Huisdieren zijn ook een probleem omdat ze vaak kleine klontjes bont en vuil achterlaten die de kleine openingen in uw ventilator en toetsenbord kunnen blokkeren. Er is ook het gevaar van krassen, braken en ander gedrag dat de dag van uw laptop gegarandeerd zal verpesten.

Nr.3 Kijk uit voor de kabel stroomkabel van
De laptop moet ontworpen zijn voor de stroomvoorziening waar u woont. Dit verschilt van land tot land, dus wees voorzichtig wanneer u online een vervangende kabel bestelt - sommige kunnen mogelijk niet voldoende beschermen tegen hogere spanningen of stroompieken. Zorg er ook voor dat de kabel goed uit de weg ligt, zodat niemand erover kan struikelen - dit kan ervoor zorgen dat uw laptop op de grond valt en fysieke schade oploopt.

Nr.4 Weet hoe je je laptop schoon moet maken
Een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je laptop is het schoonmaken. Dit moet regelmatig worden gedaan. Als u uw laptop in een rokerige of stoffige omgeving gebruikt, duurt het misschien niet lang voordat u problemen krijgt. Zorg ervoor dat u de voeding loskoppelt en uw laptop uitschakelt. Gebruik vervolgens een kleine stofzuiger om het stof op te zuigen tussen de toetsen en de andere hoeken en gaten. Gebruik geen perslucht, want dit kan problemen verderop in de lijn veroorzaken. Veeg vlekken of vuil van de computer. Gebruik een droge, microvezeldoek om het scherm schoon te maken - breng geen vocht aan, omdat dit het scherm kan beschadigen en in de binnenste componenten kan sijpelen.

Nr.5 Uw software bijwerken
Software-updates kunnen vervelend zijn en veel mensen kiezen ervoor om ze over het hoofd te zien. Het missen van een update van tijd tot tijd is geen groot probleem, maar als u lang zonder iets te updaten gaat, loopt u het risico prestaties te verliezen en kwetsbaar te worden voor bugs en virussen. Updates helpen software beter te presteren en omgaan met verbeterd gebruik. Ontwikkelaars proberen constant bugs uit softwareversies te elimineren, maar zonder updates hebt u deze bescherming niet. Tegelijkertijd proberen hackers voortdurend zwakke punten in software te misbruiken, en zonder de updates blijft u blootgesteld aan deze zwakke punten

nr. 6 Beschermt tegen virussen
Kies een betrouwbare en betrouwbare antivirussoftware en houd u eraan. Zorg ervoor dat het een firewall biedt en uw systeem en schijven regelmatig op fouten controleert. Het belangrijkste is dat u uw antivirus up-to-date houdt. Om spyware, malware en Trojaanse paarden te laten werken, moeten hackers altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om een ​​systeem in te voeren. Antivirus-updates bieden bescherming tegen deze nieuwe ontwikkelingen, dus als u uw antivirussoftware niet bijwerkt, is het bijna alsof u helemaal geen virussen heeft.

No.7 Get a Good Case
De belangrijkste aantrekkingskracht van laptops op desktop computers is dat ze relatief gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Dit betekent echter niet dat ze immuun zijn voor schade tijdens het transport. Koop een stevige hoes die goed op uw laptop past en gebruik deze wanneer u van de ene plaats naar de andere gaat. Als u veel reist, zal dit zijn tol eisen op de laptop en moet u er zeker van zijn dat deze is beschermd. Lichte knallen kunnen ervoor zorgen dat schroeven en zelfs componenten losraken. Als je ooit hebt vastgesteld dat je dvd-station niet meer werkt, is dit waarschijnlijk de oorzaak.

No.8 Opslag
Wanneer u op vakantie gaat zonder uw laptop, laat deze dan ergens veilig achter, op zijn plaats, op een plaats bij kamertemperatuur en zonder te veel vocht.

Conclusie
Laptop Verzorging hoeft niet moeilijk te zijn en het hoeft geen karwei te zijn. Als u uw huis regelmatig schoonmaakt, kunt u het eenvoudig toevoegen aan de lijst met items om schoon te houden. Een snelle keer over met het vacuüm en een veeg naar beneden zou voldoende moeten zijn. Meteen daarna kunt u doorgaan met software-updates die ook moeten worden uitgevoerd. Defragmenteer af en toe uw harde schijf, controleer de schroeven aan de buitenkant van de computer en test de voeding. Dit zorgt ervoor dat uw laptop een volledig leven leidt.
LihatTutupKomentar